Voor basisscholen

Welkom op de techniekpagina voor het basisonderwijs

De basisscholen krijgen de mogelijkheid om in onze nieuwe STEM-studio of in onze Lego Education Innovation Studio een workshop te volgen.
Wij bieden dit aan om de creativiteit en het technisch talent van deze jonge mensen aan te wakkeren. Toekomstgericht spreken we over het invullen van knelpuntberoepen.
Hieronder vind je per onderdeel meer uitleg:

Lego Education Innovation Studio

Lego heeft heel wat ‘bouwdozen’ ontwikkeld voor alle leeftijden. Wij gaan gedurende een halve dag aan de slag met de We Do 2.0. Deze workshop richt zich op het bouwen en construeren van machines en voorwerpen uit het dagelijkse leven. Deze kunnen via bluetooth geprogrammeerd worden.

Klik hier voor meer info.

Technoklas

Jaarlijks komen er zo'n 34 basisscholen een voormiddag naar de technoklas. Het is een samenwerking tussen de leerkrachten techniek en de leerkrachten van het 6de leerjaar. De leerlingen komen op onze school een fotokader maken. Het technisch proces en de materialenleer bereiden ze voor op de basisschool. Deze voormiddag biedt ook de mogelijkheid om de collega's een rondleiding te geven op een technische school, de hand- en werkboeken van een 1ste leerjaar A en B voor te leggen en om ervaringen uit te wisselen rond zorgbeleid, werkvormen, schoolloopbaanbegeleiding, BASO-fiche, enzovoort.

Klik hier voor meer info.

 

Techniekacademie

De provincie Oost-Vlaanderen kent een paar technische scholen uit de provincie de techniekacademie toe. Deze academie vindt gedurende 10 woensdagnamiddagen in januari, februari en maart plaats. Leerlingen uit basisscholen kunnen zich inschrijven. We vertrekken vanuit een probleemstelling en rekenen op de vindingrijkheid, de handigheid en de creativiteit van de jongens en meisjes om met het aangeboden materiaal (hout, papier, stof, metaal, steen, kunststof, elektrisch materiaal,...) een oplossing te zoeken voor het gestelde probleem. We stellen vast dat de inschrijvingsstop erg snel bereikt wordt en dat er heel wat getalenteerde uitvinders, creatievelingen en techneuten onder onze klanten zitten.

Klik hier voor meer info.

Lees ook: