Actueel

"Tien voor één", toneelstuk door Don Bosco Sint-Denijs-Westrem en Don Bosco internaat Gent
12-13-14 februari '20

Brel Carton uit 6 TEE-ICT had een idee. Hij wou, bij wijze van Rode Neuzen Dag actie, een toneelstuk opvoeren. Hij kreeg meteen hulp van onder andere Yari Van den Stock uit 5 TEM en Thibeau De Beule uit 6 TI-ICT. Niet veel later werden er uitnodigingen verstuurd en waren een tiental leerlingen heel geïnteresseerd in deze toneelopvoering. Ze bleven niet bij de pakken zitten en mobiliseerden leerkrachten en opvoeders. Ze vroegen aan Maarten Moens om het toneelstuk te schrijven. Aan Cyriel Pauly werd gevraagd of hij het zag zitten om regisseur te worden. Samen met een bende jonge gasten en meisjes waagden Maarten en Cyriel de sprong in het duister. Het werd het startschot van een bijzonder avontuur waar u binnenkort het resultaat van kan zien. Reserveren kan op de site: www.tienvooreen.be of klik op "Lees meer..."

Lees meer...

 

INFODAG
14 maart '20

Op zaterdag 14 maart van 09u30 tot 16u00 houdt de school haar jaarlijkse infodag. Onze leerlingen van de eerste graad ontvangen u en leggen uit wat STEM op onze school betekent. Daarnaast schetst de graadcoördinator van de eerste graad onze manier van lesgeven, begeleiden en zorgen voor. Heel wat leerkrachten staan paraat om uw vragen te beantwoorden. Maar ook de technisch adviseurs van de afdelingen zullen u met plezier ontvangen en u rondleiden. Met andere woorden, onze infodag is niet alleen voor leerlingen uit de basisscholen, maar ook voor leerlingen uit het secundair onderwijs die hun technisch talent of interesse ontdekt hebben en ermee aan de slag willen gaan. IEDEREEN WELKOM!

 

Steakfeest wordt Wereldbuffet
16 mei '20

De formule van ons steakfeest is na 35 jaar aan vernieuwing toe. We merkten dat het concept niet meer aansloeg bij veel van onze (oud)leerlingen en hun ouders. Om een zo breed mogelijk publiek te kunnen bedienen en gezien onze grote diversiteit willen we het dit schooljaar anders aanpakken. We openen op zaterdag 16 mei, tijdens onze opendeurdag niet alleen alle deuren van onze school, maar ook de deuren van onze keuken. Van ‘s middag tot ’s avonds zal je kunnen genieten van een uitgebreid 6-landen buffet. Een aanbod a volonté ... België: frietjes met stoofvlees of vol au vent. - Italië: pasta met 4 soorten saus (één van de sausen in veggie). - Turkije: Turkse broodjes met kalkoenbeenham en groentjes (veggie: groentenburger). - Spanje: Paella. - Amerika: Hamburgers (veggie: veggieburger). - Aziatisch noedels met kip, ei en garnaaltjes.