Terugblik 2018

Actueel

Infoavond rond "leren leren" en "liever leren".
20 februari '19

Inleiding door Daan Terryn. Hoe kunnen we jongeren motiveren om regelmatig te studeren? Hoe kunnen de ouders hierin ondersteunen? Wat kunnen leerkrachten/de school doen? Hoe kunnen we samen (leerling-ouders-school) hierbij op één lijn komen te staan? Nadien gaan we in op elkaars vragen en gaan samen in gesprek. Deze infoavond vindt plaats op 20/02/2019 om 20.00 uur in de grote kapel op de buitenspeelplaats. Iedereeen is welkom! Inschrijven kan door je aanwezigheid te bevestigen via info@donboscosdw.be. Inschrijven kan tot en met 15/02/2019. Deze infoavond wordt georganiseerd in samenwerking met het oudercomité van onze school. Wil je meer info over het oudercomité, klik dan op "Lees meer..."

Lees meer...

 

Mals, sappig of pittig?
22 februari '19

Tijdens het 35ste Steakfeest kan je een malse, sappige steak bestellen in vier verschillende smaken: steak natuur, steak champignonroomsaus, steak peperroomsaus of steak béarnaise. Liever iets pittiger? Dan serveren we je graag scampi's in een pittig roomsausje. Lust je geen steak of scampi's dan kan je kiezen voor een koninginnenhapje. Kinderen tot zes jaar eten gratis, oudere kinderen hebben de keuze uit een hamburger met appelmoes of een koninginnenhapje. Met 35 jaar ervaring kan je er van op aan dat we je een lekkere maaltijd serveren, dessert inbegrepen. Graag tot binnenkort op het 35ste Steakfeest! Opgelet, dit jaar geen Steakfeest op zaterdag, enkel op vrijdag 22 februari 2019 en op zondag 24 februari 2019. Om te reserveren klik op "Lees meer...". Of klik op "Reserveren" bovenaan op de banner.

Lees meer...

 

Volgend jaar naar een secundaire school in Gent? Meld je op tijd online aan!
28 februari '19

Maakt je kind op 1 september 2019 de sprong naar een secundair school in Gent? Dan kan je uw zoon of dochter online aanmelden vanaf 1 april (12 uur) tot en met 26 april 2019 (12 uur) op de site van de stad Gent. Opgelet, aanmelden is niet hetzelfde als inschrijven. Op 13 mei 2019 wordt een school toegewezen, ouders worden hiervan op de hoogte gebracht via mail. Van 15 mei tot 7 juni 2019 moet je inschrijven in de aan uw dochter of zoon toegewezen school. Ook broers en zussen moeten zich online aanmelden. Voor het tweede jaar secundair kan je inschrijven vanaf 23 april 2019. Meer info? Je leest er alles over op de webpagina's van de stad Gent. Klik op "Lees meer..." voor een directe link. Ben je op zoek naar een STEM school met een ruim en divers aanbod aan technische opleidingen? Blader dan zeker door onze website, je vindt er gegarandeerd iets dat past bij de interesses en talenten van je kind.

Lees meer...

 

"Can I help you with your French?"
30 mrt. t/m 29 jun. '19

Experimenteel, vernieuwend, ambitieus, hard werken, veel voldoening voor leerkrachten en leerlingen: co-teaching is het allemaal. Zes leerkrachten uit de derde graad TSO van onze school kiezen voluit voor vakoverschrijdend lesgeven en zelfstandig leren via co-teaching. Klik op "Lees meer..." voor het complete artikel met interviews en foto's op de site van "Klasse".

Lees meer...

 

Infoavond voor alle leerlingen die van 1 naar 2 gaan.
25 april '19

Ga je van het eerste jaar naar het tweede leerjaar? Of stijg je van de eerste graad naar de tweede graad? Dan is deze infoavond iets voor jou. Deze infosessie start om 19.00 uur en eindigt om 21.00 uur.