Actueel

Hoofdprijs "Focus Aarde" voor Jochen en Dries uit 6de Industriële wetenschappen.
10 oktober '18

Jochen en Dries, leerlingen uit 6IW mochten de hoofdprijs "Focus Aarde" van de stichting Koningin Paola in ontvangst nemen. Focus Aarde bekroont de beste geïntegreerde proeven (GIP) die de aarde, de ruimte of de relatie mens-aarde tot onderwerp hebben. Dirk Frimout en Prinses Claire overhandigden hen de prijs. Proficiat aan de leerlingen en hun begeleiders! Klik op "Lees meer..." om een filmpje te bekijken waarin Jochen en Dries hun project "JD loop" voorstellen.

Lees meer...

 

Kitchen Battle 2.0. En garde!
19 oktober '18

Wie van de eerste Kitchen Battle in 2016 geproefd heeft weet het wel, dit smaakt naar meer. Op 19 oktober 2018 is het zover, dan organiseren we de 2de "keuken veldslag". Bij een Kitchen Battle wordt natuurlijk niet echt gevochten, het gaat erom wie het lekkerste gerecht op tafel kan toveren. Met gerechten van culturen uit de vier windstreken gaan leerlingen en hun ouders, ja zelfs grootouders het gevecht aan met elkaar. Iedere leerling mag proeven en sterren uitdelen, het gerecht met de meeste sterren wint. 's Avonds is er oudercontact, enkele wereldkeukens draaien overuren en blijven open. Er valt vast en zeker nog iets te proeven!

 

Techniekacademie voor leerlingen 6de leerjaar basisonderwijs.
09 jan. t/m 20 mrt. '19

Ben je leerling uit het 5de of 6de leerjaar van het basisonderwijs? Ben je geïnteresseerd in alles wat met techniek te maken heeft? Maak je graag zelf werkstukken? Ben je creatief? Ben je nieuwsgierig? Dan is de techniekacademie iets voor jou! Meer info en inschrijven (vanaf 17 oktober 2018) klik op: "Lees meer".

Lees meer...