Uit secundaire scholen

Naast de leerlingen uit de basisscholen kunnen de leerlingen die in september of in januari de overstap maken naar onze school, terugvallen op heel wat initiatieven om de overgang vlot te laten verlopen.

Tijdens de kerstvakantie

Tijdens de kerstvakantie is de school twee namiddagen open. We plannen die dagen op het moment dat het CLB ook open is, zodat bij heroriëntering onmiddellijk een bezoek aan onze school kan worden gebracht. De leden van het inschrijvingsteam zijn op dat moment aanwezig om informatie te geven, vragen te beantwoorden, mensen rond te leiden en eventueel in te schrijven. De data worden op de website gepubliceerd. Een afspraak maken kan vooraf, maar hoeft niet.

Informatieavond 

Op de informatieavond die meestal doorgaat na de paasvakantie krijgen ouders en leerlingen die de overstap naar het TSO overwegen een gelegenheid om onze school te leren kennen. De werking, de structuur en de toekomstmogelijkheden komen aan bod. De technisch adviseurs van de afdelingen stellen hun afdeling voor en beantwoorden alle vragen. De datum van de infoavond wordt op de website gepubliceerd. Dit schooljaar gaat de infoavond voor de overstap van de 1ste naar de 2de graad door op dinsdag 17 april '18.

De opendeurdag

De opendeurdag is de ideale gelegenheid om onze school op een zondag in werking te zien. In alle afdelingen zijn de realisaties van de voorbije maanden te bewonderen. Een unieke gelegenheid om informatie in te winnen, om vragen te stellen, om in te schrijven, enzovoort. Ook voor leerlingen die voorbestemd zijn om naar een ASO-school te gaan, is een bezoek aan onze opendeur niet overbodig, al was het maar om hun keuzeproces naar de toekomst toe te verrijken met deze ervaring. De opendeur gaat dit schooljaar door op zondag 6 mei 2018 van 10.00u tot 17.30u.

 

Brochure van leerlingen voor leerlingen

Wat denken leerlingen van de overstap naar onze school die ze maakten? Wat was de ervaring van hun ouders? Wat waren de hindernissen? Hoe hebben ze die hindernissen overwonnen? Wat denken oud-leerlingen van hun opleiding die ze hier volgden? Wat hebben ze ermee gedaan? Antwoorden op deze vragen vind je terug in de brochure van leerlingen voor leerlingen. Terug te vinden in de downloads (onderaan startpagina).

Lees ook: