Uit basisscholen

Als secundaire school vinden wij het belangrijk om voeling te hebben met de basisschool. Enerzijds willen we de leerlingen kennis laten maken met de wondere wereld van techniek en anderzijds steken wij heel wat op van het schoolbeleid dat in basisscholen gevoerd wordt. 

Infomoment zaterdag 3 februari 2017

Elk jaar organiseren we een informatiemoment voor de ouders die kinderen hebben in het vijfde of zesde leerjaar van de basisschool. Op dat infomoment stellen we onze school voor, de werking van de school en de toekomstmogelijkheden. Terwijl de ouders aandachtig luisteren, kunnen hun kinderen deelnemen aan een workshop in de techniekklas. Na de uiteenzetting en het bezoek aan de workshop is er een drankje en een hapje voor de ouders en kunnen er gerichte, individuele vragen gesteld worden aan de directie, de graadcoördinator, het oudercomité en de leerkrachten.

Omwille van een centrale manier van inschrijven voor alle Gentse scholen, zullen we dit schooljaar de infodag laten doorgaan op zaterdag 3 februari 2018. Naast het informeren, zullen ook rondleidingen in de afdelingen mogelijk zijn. Tot slot willen we de ouders ook ondersteunen bij het aanmelden op de website van stad Gent (meldjeaan.gent.be). 

Opendeurdag

De opendeurdag is de ideale gelegenheid om onze school op een zondag in werking te zien. In alle afdelingen zijn de realisaties van de voorbije maanden te bewonderen. Een unieke gelegenheid om informatie in te winnen, om vragen te stellen, om in te schrijven, enzovoort. Ook voor leerlingen die voorbestemd zijn om naar een ASO-school te gaan, is een bezoek aan onze opendeur niet overbodig, al was het maar om hun keuzeproces naar de toekomst toe te verrijken met deze ervaring. De opendeur gaat dit schooljaar door op zondag 6 mei 2018 van 10.00u tot 17.30u. De uitnodiging voor de opendeurdag vind je onderaan in de werkbalk bij downloads.

Technoklas

Jaarlijks komen er zo'n 34 basisscholen een voormiddag naar de technoklas. Het is een samenwerking tussen de leerkrachten techniek en de leerkrachten van het 6de leerjaar. De leerlingen komen op onze school een fotokader maken. Het technisch proces en de materialenleer bereiden ze voor op de basisschool. Deze voormiddag biedt ook de mogelijkheid om de collega's een rondleiding te geven op een technische school, de hand- en werkboeken van een 1ste leerjaar A en B voor te leggen en om ervaringen uit te wisselen rond zorgbeleid, werkvormen, schoolloopbaanbegeleiding, BASO-fiche, enzovoort. 

 

Techniekacademie

De provincie Oost-Vlaanderen kent een paar technische scholen uit de provincie de techniekacademie toe. Deze academie vindt gedurende 10 woensdagnamiddagen in januari, februari en maart plaats. Leerlingen uit basisscholen kunnen zich inschrijven. We vertrekken vanuit een probleemstelling en rekenen op de vindingrijkheid, de handigheid en de creativiteit van de jongens en meisjes om met het aangeboden materiaal (hout, papier, stof, metaal, steen, kunststof, elektrisch materiaal,...) een oplossing te zoeken voor het gestelde probleem. We stellen vast dat de inschrijvingsstop erg snel bereikt wordt en dat er heel wat getalenteerde uitvinders, creatievelingen en techneuten onder onze klanten zitten.

Lees ook: