Elektronica ICT (EE)

wordt aangeboden vanaf het 3de leerjaar, 4de leerjaar, 5de leerjaar, 6de leerjaar.

Omschrijving

Elektriciteit-Elektronica is een overwegend theoretische studierichting die voorbereidt op hoger onderwijs van het niveau 'professionele bachelor'. Daar dit een technisch-wetenschappelijke en vrij wiskundige richting is, volgde je best in de eerste graad een sterke wiskundige richting, zoals bv. industriële wetenschappen. Kennis, inzicht, ontwerpen en creativiteit in de materie van elektriciteit, elektronica en Informatie- en Communicatie Technologie (ICT) zijn  competenties die deze leerlingen verwerven. Projecten en labo's, waar zoveel mogelijk vanuit het experimentele het theoretische wordt gelinkt of ontdekt maken van deze studierichting een boeiende opleiding. Speels begin je robotjes te programmeren tot je in staat bent eigen projecten te verzinnen en te realiseren. Eens je instapt in de mogelijkheden van de analoge en digitale elektronica dan is 'the sky the limit'.

Naast de component elektronica krijg je ook veel mee over industriële installaties, technologieën, automatisering PLC, regeltechniek, CAD schema's, ...  In de wereld van elektriciteit-elektronica is deze richting de breedste, meest polyvalente opleiding.

Toekomstmogelijkheden

Je bent opgeleid in een 'doorstroom' richting om vervolgstudies aan te vatten in het hoger onderwijs van het niveau professionele bachelor. Voor de meer begaafde en supergemotiveerde leerling is ook het niveau master (ingenieur) haalbaar, al dan niet na de opleiding professionele bachelor.

Eventueel kan de leerling zich specialiseren en/of zijn competenties verbreden via een secundair na secundair in de richting: industriële computertechnieken, stuur- en beveiligingstechnieken of regeltechnieken.

Blijkt dat verder studeren geen optie is, dan kan je terugvallen op jouw behaalde diploma secundair onderwijs elektriciteit-elektronica en de arbeidsmarkt gaan verkennen.

Vervolgrichtingen op onze school:

Elektrotechnieken
Elektrische installatietechnieken

Lessentabel