Elektromechanica

wordt aangeboden vanaf het 3de leerjaar, 4de leerjaar, 5de leerjaar, 6de leerjaar.

Omschrijving

De richting elektromechanica is een 'doorstroomrichting' wat wil zeggen dat ze bedoeld is als vooropleiding voor hogere studies van het niveau professionele bachelor. In deze vrij sterk theoretische richting bestuderen we op een wetenschappelijke manier wetmatigheden uit de domeinen elektriciteit en mechanica. Kom je uit onze eerste graad industriële wetenschappen of een sterk wiskundige ASO-richting, dan kan je in deze studierichting beginnen.

Naast de theoretisch-wiskundige vakken zijn er ook vakken waar je elektromechanische projecten uitwerkt, 3D-tekeningen maakt, elektrische schema's ontwerpt, pneumatische schakelingen leert bouwen, schakel- en stuurkasten bekabelt, PLC's en CNC-machines leert programmeren... Wil je later in een machinepark zowel het mechanisch als het elektrisch onderhoud doen, of wil je meewerken aan machinebouw, dan is deze richting de juiste keuze.

Toekomstmogelijkheden

Je bent opgeleid in een doorstroomrichting om vervolgstudies aan te vatten in het hoger onderwijs van het niveau professionele bachelor. Voor de meer begaafde en supergemotiveerde leerling is ook het niveau master (ingenieur) haalbaar, al dan niet na de opleiding professionele bachelor. Eventueel kan de leerling zich specialiseren en/of zijn competenties verbreden via een secundair na secundair in de industriële onderhoudstechnieken.

Blijkt dat verder studeren geen optie is, dan kan je terugvallen op jouw behaalde diploma secundair onderwijs elektromechanica en de arbeidsmarkt gaan verkennen.

Lessentabel