Navigatiekoppelingen overslaanStart > Studieaanbod > Afdelingen > Bouw > TSO Bouw- en houtwetenschappen

Bouw- en houtwetenschappen

wordt aangeboden vanaf het 3de leerjaar, 4de leerjaar, 5de leerjaar, 6de leerjaar.

Omschrijving

Deze studierichting biedt veel aandacht aan wetenschappelijk onderbouwde theoretisch-technische vakken. Het probleemoplossend leren denken en handelen, voornamelijk in functie van te realiseren bouw- en houtconstructies staat centraal in deze opleiding. De klemtoon ligt eerder op het vlak van conceptuele inzichten (ontwerpen en organiseren) dan op het vlak van het praktisch realiseren (uitvoeren). Door het toepassen van kwaliteitscontroles en zelfevaluaties, rapporteert hij zijn bevindingen en stuurt hij de vaststellingen bij.

In deze studierichting verwerft de leerling theoretisch-technische competenties eigen aan de sectoren bouw en hout. Leerlingen moeten voldoen aan de instapvereisten van de 2de graad tso. 

Wie vooraf de basisoptie bouw- en houttechnieken volgde, heeft reeds kennis gemaakt met aspecten van bouw en hout. Elke gemotiveerde leerling met, bij voorkeur, technisch ruimtelijk inzicht kan instappen, wat de vooropleiding ook was.

Lees meer over deze studierichting op onze blog!

 
 

Toekomstmogelijkheden

Na de 2de  graad tso bouw- en houtkunde is het meest logisch dat de leerling doorstroomt naar de 3de graad tso bouw- en houtkunde. Kiezen voor de 3de graad tso bouwtechnieken of houttechnieken behoort ook tot de mogelijkheden.

 

Lessentabel