Studie

Visie

De studie is een mogelijkheid die de school aanbiedt om schoolwerk te doen. Als wij dit engagement beloven aan ouders, moeten wij er voor zorgen dat het geen verloren tijd wordt. De studie moet met de nodige strengheid en redelijkheid georganiseerd worden zodat de sfeer ook toelaat dat er gestudeerd kan worden, taken kunnen gemaakt worden,… 

Ochtendstudie

Vanaf 07.30u kunnen onze leerlingen terecht in de studie (lokaal 103). Naast het herhalen van lessen, afwerken van taken, ... kan er ook gebruik gemaakt worden van de ICT-infrastructuur.

Avondstudie

De avondstudie gaat op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag door vanaf 15.40u tot 17.45u in de benedenzalen van het internaat.

Inhaalstudie

Dit is een onderdeel van de avondstudie waar taken, opdrachten, lesoverhoringen, tekeningen,... ingehaald worden.

Strafstudie

De strafstudie gaat  elke vrijdag vanaf 15.40u tot 17.40u door ( voor leerlingen met 32/34/35-uren week) of vanaf 16.30u tot 18.30u ( voor leerlingen met 36-uren week). De strafstudie is een ordemaatregel die toegepast wordt door iemand van het beleidsteam. Deze studie wordt begeleid door iemand van het beleidsteam, geassisteerd door 2 leerkrachten.

Rokers die betrapt worden, krijgen ook een strafstudie. De invulling is anders: zij krijgen een alternatieve sanctie.