Inschrijven

Een leerling inschrijven, is geen formaliteit of niet snel een formulier invullen. Inschrijven is een engagement tussen twee of meerdere partijen. Vandaar dat wij het als school belangrijk vinden dat we voor een inschrijving de nodige tijd uittrekken om met de ouders (en/of opvoeders) een degelijk gesprek te voeren. In dit gesprek moet er ruimte zijn om te zeggen waar onze school voor staat, wat ons engagement is en wat we verwachten van het engagement van de ouders en de leerling. Tegelijkertijd willen we alle informatie verzamelen die nodig is om de leerling zo goed mogelijk te begeleiden.

Wie zich wil inschrijven voor een 2de leerjaar of hogere leerjaren, neemt rechtstreeks contact op met de school. Info wanneer je op onze school hiervoor terecht kan, vind je onder Inschrijvingen - Inschrijvingsperiodes.
Voor nieuwe leerlingen in het 1ste leerjaar geldt een afzonderlijke regeling, lees dus even verder!

Inschrijven in het 1ste jaar A en B

Van 23 maart 2020 (12 uur ’s middags) tot 22 april 2020 (12 uur ’s middags) kan je je kind aanmelden voor onze school. Dit kan voor het eerste jaar A of eerste jaar B.

Op welke dag of uur je aanmeldt, is niet van belang zolang het binnen die periode gebeurt. Duid zeker meerdere favoriete scholen aan. Er is geen limiet. Als onze school je grootste voorkeur geniet, zet onze school dan op de eerste plaats. Je vindt onze school in het aanmeldingssysteem onder de naam: Don Bosco School voor Wetenschap en Techniek.

Meer info:  aanmeldensecundairescholen.gent.

Alle inschrijvingen voor het eerste jaar voor leerlingen zonder ticket zijn ook mogelijk vanaf 6 mei 2020 als er op dat moment nog vrije plaatsen zijn.

Lees ook: