Ruwbouwafwerking

wordt aangeboden vanaf het 5de leerjaar, 6de leerjaar.

Omschrijving

De leerling leert hedendaagse volwaardige uitvoeringen van afwerkingsprojecten ontleden, opdrachten voorbereiden en oordeelkundig realiseren (vloeren, droge- en natte bepleistering, buitenpleisters, plafondsystemen,...) en afwerken. Hij maakt op een praktische manier kennis met de technieken, de eigenschappen en de mogelijkheden van de materialen bij ruwbouwafwerkingen. Centraal hierbij staat het duurzaam bouwen. 

De 3de graad bso Ruwbouwafwerking is voornamelijk georiënteerd op het uitvoeringsgericht handelen. De beroepsgerichte context situeert zich om begeleid-zelfstandig, realisatiegerichte competenties te verwerven, binnen een duidelijk omschreven opdracht en volgens hedendaagse methoden. Door het toepassen van kwaliteitscontroles en zelfevaluaties, leert hij uit zijn bevindingen en stuurt hij bij.

De logische vooropleiding is de 2de graad bso bouw. Van leerlingen die instromen uit andere studierichtingen zijn technisch inzicht en bouwgerelateerde praktische aanleg vereist.

Toekomstmogelijkheden na de 3e graad ruwbouwafwerking

De leerling uit een 3de graad bso ruwbouwafwerking kan zich vervolmaken in een specialisatiejaar. Het specialisatiejaar bso dat logisch volgt op de 3de graad bso ruwbouwafwerking is restauratie bouw, renovatie bouw of dakwerken. Na het beëindigen van de 3de graad ruwbouwafwerking kan hij terecht als dekvloerlegger, tegelzetter, stukadoor en als polyvalent bouwvakman.

Vervolgrichtingen op onze school:

Renovatie bouw

Lessentabel