Navigatiekoppelingen overslaanStart > Studieaanbod > Afdelingen > Eerste graad > 1 STEM Technieken - 1ste leerjaar A

1 STEM Technieken - 1ste leerjaar A

wordt aangeboden vanaf het 1ste leerjaar.

Omschrijving

Voor wie?

Voor degene die zichzelf uitdaagt om een project uit te voeren waar de wereld van het denken, bedenken en uitvoeren samenkomt. Wil jij creatief omgaan met techniek, uw probleemoplossend vermogen trainen, met diverse gereedschappen en machines aan de slag gaan, dan moet je dit gewoon doen.

Waarom zou je dit kiezen?

De arbeidsmarkt en onze maatschappij kreunt onder het tekort aan technisch geschoolde medewerkers. Mensen die kunnen denken en doen, die niet alleen dingen bedenken, maar ook dingen doen. Je zal ervaren wat STEM is, en misschien wakkert het jouw interesse aan voor één van de vele STEM opleidingen. De ‘E’ staat voor engineering, en daar willen we je van laten van proeven.

Wat mag je zoal verwachten?

Wat dacht je er van om bijvoorbeeld zelf draadloze speakers te maken voor jouw smart- of i-phone?
Met een 3-D tekenpakket een ontwerp maken, het ontwerp uit- laseren en onderdelen printen met een 3D-printer. Nadien alles monteren en jezelf wentelen in de geheimen van elektronica en draadloze communicatie via bluetooth. 

Of misschien bedenk je totaal iets anders …. en word je zelf de uitvinder van een eigen STEM-project.  

Waar zit het verschil met STEM-WETENSCHAPPEN?

Beide basisopties zijn gelijkwaardig. Waar de STEM-wetenschappers technisch-wetenschappelijke uitdagingen onderzoeken en ideeën leren omzetten in een prototype (onderzoeken en ontwerpen), zal de STEM-technieker het prototype kritisch bekijken in functie van een mogelijke realisatie (realiseren en bijsturen).

Lessentabel